ETUSIVU
SIVUSTO
+2013
+ETUSIVU
+LINKKEJÄ
+MINÄ ITSE
-MUUTAMIA TEEMOJA
+huomisen yrittäjyys
+kulttuuria kaikille
+liikunta luo tulevaa
+ympäristö ja me
+TAITEILIJAELÄMÄÄ?
+VIHREÄT
Tiedostoja sivulla: 1 5 25 50 100
YMPÄRISTÖ JA ME
ENERGIAN TUOTTAMINEN
Yksi vaalien puheenaiheista on ydinvoima. Viidettä voimalaa rakennetaan jo kovaa vauhtia.(viivästyksistä ja rakenneongelmista huolimatta) Uutena aiheena on noussut keskustelu kuudennesta, seitsemännestä ja jopa kahdeksannesta ydinvoimalasta.

Suomen energiapoliittisena ratkaisuna lisäydinvoima ei ole vastaus. Nykyisellään uraanivarastot maapallolla riittävät vain n.50 vuodeksi. Mitä sen jälkeen? Uusia energiamuotoja on kehitettävä ja samanaikaisesti kulutusta on vähennettävä.

Jo nyt uuden teknologian turvin pystytään tuottamaan valoa ja lämpöä vain murto-osalla nykyään käytettävästä energia määrästä. Meidän on saatava muutos omassa käyttäytymisessämme.

Nobelin fysiikan palkinto annettiin pari vuotta sitten lediteknologian pioneereille. Ledeillä pystyttäisiin valaisemaan niin kodit kuin kadut vain 2% energiamäärällä kadottamatta valotehoja. Sitäpaitse Led-valot tarvitsevat viileää ilmaa pitkäkestoisuuden takeeksi. Mikä olisikaan parempi paikka noille valoille kun Suomi, jossa jäähtynyttä ilmaa riittää... tämä on muuten se syy miksi ne eivät toimi kovin kauaa saunassa...
Tiiviillä rakentamisella ja lämmön talteenottojärjestelmillä kodit lämpiäisivät murto-osalla nykyisestä energiasta, puhumattakaan esim. maalämmöstä.

Miksi energiansäästö ei ole ollut kuntien ajatuksena Nro1?
Kysymys on liiketaloudellisesta ajattelusta. Jos sähköä käytetään vähemmän, ei sen tuottaminen ole kannattavaa. Pitää siis saada ihmiset kuluttamaan... paljon... koko ajan.

Jatkuva talouskasvu ei voi olla jatkuvaa energian tuhlaamista. Tulevaisuuden kannalta sinunkin päätöksesi on tärkeä.
Säästä Energiaa!
Sivu:   << Prev 1 2 3 4 5 Next >>
Perttu Pesä  P: 050 5876200  E: nest (at) saunalahti.fi KIRJAUDU
jos koneesi ei tue Ä-kirjainta, kirjoita - www.xn--pes-sla.fi